5 Idea Bisnes Yang Anda Boleh Mulakan Pada Hari Ini

Zaman sekarang,ramai orang mula aktif dalam berniaga.Selain daripada faktor minat,ini juga disebabkan kemelesetan ekonomi yang berlaku sekarang

Jika anda tercari-cari peluang bisnes yang boleh dimulakan dengan kos rendah,artikel berikut mungkin sesuai untuk bacaan anda.

1. Bisnes Burger – Bisnes ini yang mudah diceburi dan paling banyak diceburi oleh anak muda.Dimulakan dengan modal dibawah rm1000 dan bisnes burger ini tidak memerlukan pekerja yang ramai.

2. Bisnes air minuman – bisnes ini sangat laris dan jika kena dengan tempat,boleh menghasilkan keuntungan yang banyak.Bisnes yang cukup mudah dan tidak perlu kos yang banyak.

3. Bisnes perkhidmatan potong rumput – Bisnes ini ramai dilakukan oleh pendatang asing.Anda boleh mulakan dengan hanya membeli mesin potong rumput. Tawarkan perkhidmatan ini kepada jiran-jiran anda. Apabila semakin mendapat sambutan,anda boleh mengupah pekerja.

4. Bisnes kedai runcit – Ramai orang melayu dah pandai buka dan uruskan kedai runcit. Kalau ada modal sedikit,bolehlah dimulakan dengan kecil-kecilan dahulu.Kedai runcit sangat diperlukan dimana-mana sahaja.

5. Bisnes cuci kenderaan – Bisnes ini ramai yang menjalankannya dan kebanyakan pekerja adalah dari kalangan warga bangladesh. Bisnes ini memelukan kawasan yang strategik dan harus sentiasa membuat marketing untuk menarik pelanggan

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping