5 Idea Bisnes Yang Anda Boleh Mulakan Pada Hari Ini

Zaman sekarang,ramai orang mula aktif dalam berniaga.Selain daripada faktor minat,ini juga disebabkan kemelesetan ekonomi yang berlaku sekarang

Jika anda tercari-cari peluang bisnes yang boleh dimulakan dengan kos rendah,artikel berikut mungkin sesuai untuk bacaan anda.

1. Bisnes Burger – Bisnes ini yang mudah diceburi dan paling banyak diceburi oleh anak muda.Dimulakan dengan modal dibawah rm1000 dan bisnes burger ini tidak memerlukan pekerja yang ramai.

2. Bisnes air minuman – bisnes ini sangat laris dan jika kena dengan tempat,boleh menghasilkan keuntungan yang banyak.Bisnes yang cukup mudah dan tidak perlu kos yang banyak.

3. Bisnes perkhidmatan potong rumput – Bisnes ini ramai dilakukan oleh pendatang asing.Anda boleh mulakan dengan hanya membeli mesin potong rumput. Tawarkan perkhidmatan ini kepada jiran-jiran anda. Apabila semakin mendapat sambutan,anda boleh mengupah pekerja.

4. Bisnes kedai runcit – Ramai orang melayu dah pandai buka dan uruskan kedai runcit. Kalau ada modal sedikit,bolehlah dimulakan dengan kecil-kecilan dahulu.Kedai runcit sangat diperlukan dimana-mana sahaja.

5. Bisnes cuci kenderaan – Bisnes ini ramai yang menjalankannya dan kebanyakan pekerja adalah dari kalangan warga bangladesh. Bisnes ini memelukan kawasan yang strategik dan harus sentiasa membuat marketing untuk menarik pelanggan

  Comments are closed

  Khaiz Empire
  C-1st-7, 1st Floor, Block C,Lorong Bizhub 1A,
  Bandar Sierra, Mile 13.5, Jalan Tuaran,
  88450 Kota Kinabalu, Sabah
  No DBKK : 0000159445 T
  © Since 2013 Khaiz Empire. All rights reserved.