5 manfaat anda perolehi jika gunakan E-commerce dalam perniagaan.

Dalam kebelakangan ini,e-commerce sudah mendapat perhatian di negara Malaysia. Ia seolah-olah sudah menjadi ikutan kepada pemilik perniagaan. E-commerce sangat penting bagi digunakan dalam perniagaan kerana banyak kelebihannya.

Sekarang, kami akan kongsikan kepada anda tentang kelebihan e-commerce yang ada harus tahu sebagai seorang usahawan. Antaranya ialah :-

 

1)Waktu bekerja yang fleksibel.

Hukum Solat Awal Dari Waktunya Akibat Tersilap Tengok Jam - Oh! Media

Seperti yang kami sebutkan di awal teks, e-Dagang mewakili keseimbangan yang sempurna antara memiliki perniagaan anda sendiri dan mempunyai lebih banyak masa yang ada kerana anda dapat membuat kedai dalam talian anda dalam keselesaan rumah anda, mengelakkan lalu lintas perjalanan dan semua masalah yang paling biasa bagi orang yang memiliki perniagaan batu bata dan mortar.

 

2)Autonomi.

Best Top 5 Easy Steps For International Marketing In Australia 2019-20

Semasa anda membuat e-Dagang, anda bebas menentukan susun atur yang paling sesuai dengan produk anda dan minat khalayak sasaran anda selain tidak perlu membayar komisen untuk pihak ketiga.

 

3)Kos pelaburan rendah.

Closeup Shot Of Ringgit Malaysia Banknotes Stock Photo, Picture ...

Kelebihan memiliki perniagaan dalam talian adalah anda tidak perlu risau tentang perbelanjaan overhead dan gaji.Pada mulanya, anda hanya perlu membeli domain dan menyewa host pelayan. Berita baiknya ialah kedua-duanya mempunyai rancangan tahunan yang berpatutan dan anda akan membayar bawah RM100 untuk memulakan.

4)Templat sedia ada.

HakDuck - Electronics Bootstrap 4 eCommerce Template by LionsBite ...

Terdapat juga beberapa templat yang siap digunakan untuk kedai anda yang tersedia dalam talian, yang bermaksud anda tidak akan menanggung perbelanjaan dengan pengekodan dan reka bentuk, selagi anda memilih alat yang tepat.

5)Jualan berskala.

Tips untuk Pedagang Online Agar Raup Banyak Untung Saat Musim ...

Untuk membuat penjualan di kedai fizikal, anda memerlukan masa untuk mendekati seseorang, mengikutinya semasa dia menilai produk, memperkenalkan kelebihan mereka dan hanya kemudian membuat pembayaran. Walau bagaimanapun, di kedai fizikal, proses pembelian lebih dinamik dan anda boleh membuat beberapa penjualan dari iklan yang sama dan pada masa yang sama.

Untuk produk fizikal, semakin banyak penjualan yang anda mahu buat, semakin banyak anda perlu melabur dalam stok. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk memasarkan produk digital, item tersebut dapat menghasilkan pulangan selagi ia tersedia untuk diakses.

 

Dengan itu, kesimpulanya ecommerce ternyata mampu membantu anda dalam perniagaan. Namun perlu diingatkan,anda juga harus belajar cara untuk memastikan pelanggan anda membeli produk anda melalui e-commerce.

 

  Comments are closed

  Khaiz Empire
  C-1st-7, 1st Floor, Block C,Lorong Bizhub 1A,
  Bandar Sierra, Mile 13.5, Jalan Tuaran,
  88450 Kota Kinabalu, Sabah
  No DBKK : 0000159445 T
  © Since 2013 Khaiz Empire. All rights reserved.